Zahtjev za ponudu sa cijenom

Tehničke informacije

Tehnologija

Lučne strukture su najučinkovitije prostorne strukture. One su lagane ali istodobno vrlo čvrste i stabilne. Pametna kombinacija statičkih principa ljuskaste strukture svodova i lukova (uzdužnim i poprečnim formiranjem rebara osnovnog čeličnog dijela u obliku W) dolazi do izražaja najviše kod izgradnje objekata  s velikom pokrivenom površinom, širine  čak do 50m.

Osnovni element konstrukcije izrađen je od čelika tipa S 320 s površinskom zaštitom ALUZINC® i dodatnom zaštitom površine EASY FILM. Debljina lima je od 0,8 mm do 2 mm, ovisno o rasponu lučne konstrukcije i klimatskim uvjetima na mikrolokaciji montaže objekta. Spajanje pojedinih dijelova ( panela) obavlja se pomoću spojeva - brtvi od nehrđajućeg čelika. Konstrukcija koja je izrađena od čelika povezana je sa temeljem pomoću kemijskih sidara. Prednost lučne konstrukcije HUPRO je i relativno mala težina čelične konstrukcije u usporedbi s ostalim građevinskim materijalima.

Ova prednost također pridonosi znatno jednostavnijem i bržem načinu gradnje objekata, kao i nižim transportnim troškovima. Izvrsna statička svojstva ovog sustava mogu se koristiti pri građenju objekata u području gdje se javljaju ekstremni vremenski uvjeti ( snijeg, vjetar, potres) . Objekti izgrađeni lučnom konstrukcijom HUPRO su otporni na potres 7. stupnja Richterove ljestvice i više.  Ovisno o mjestu gradnje , naš tehnički tim prilagođava stabilnost objekata, povećanjem debljine lima ili dodatnim konstrukcijskim ojačanjima.

 

 

 

Ventilacija objekata

Objekti izgrađeni od lučne konstrukcije HUPRO standardno su opremljeni aktivnim sustavom ventilacije. Ovaj sustav radi na principu termodinamičkog potiska i omogućava dovoljnu ventilaciju prostora. Bočni otvori ( ozračnici) su ugrađeni sa strane u donjem dijelu lučnog plašta objekta i osiguravaju ulaz zraka, koji se izvlači krovnim ventilatorom Lomanco®. Ovaj prirodni sustav ventilacije ne dozvoljava stvaranje pretjerane vlage - kondenzacije niti pretjerano zagrijavanje prostora u objektima sa i bez izolacije jer se strujanjem zraka uz čelične zidove izvlači topao zrak koji se stvara prilikom ljetnih vrućina i zagrijavanja čelika, tako da je boravak u objektima puno ugodniji.

Prirodno osvjetljenje objekata

Prirodno osvjetljenje u objektima možemo osigurati ugradnjom prozirnih panela ( svjetlarnika Hupro®) ili krovnim prozorima koji se ugrađuju u samu lučnu konstrukciju plašta. Čeoni zidovi ( zabati ) objekta mogu biti izgradjeni od bilo kojeg materijala (TR lim, sendvič panel, staklo, drvo, opeka ...) te se za prirodno osvjetljavanje objekata mogu ugraditi klasični prozori ili prozirne panelne trake.

Izolacija u zgradama

Kod ugradnje unutrašnje izolacije preporuća se ugradnja montažnog građevinskog sustava HUPRO. Ovaj sustav izolacije omogućava izbor različitih debljina i kvaliteta izolacijskih materijala, protupožarne sigurnosti, zvučne izolacije, kao i unutarnje završne obloge od različitih interijerskih materijala.

Montaža

Pojedinačni montažni elementi HUPRO spajaju se pomoću vijaka i brtvi ( spojevi od nehrđajućeg čelika) na samom gradilištu u kompaktnu strukturu čeličnog lučnog plašta. Pojedine cjeline lukova podižu se uz pomoć dizalice te se postavljaju na temelj i fiksiraju kemijskim sidrenjem. Vrijeme potrebno za montažu objekta od 1.000m2 standardizirano je do 14 dana.

Prijevoz materijala

Osnovni dijelovi Hupro sustava isporučuju se na paletama veličine 700 x 3.100 mm. Na jednoj paleti moguće je isporučiti dijelove omotača za pokrivanje cca 100 m2 podne površine zgrade. Jedan kamion može nositi dovoljno materijala za pokrivanje oko 1.000 m2 površine, što predstavlja značajnu uštedu troškova.

Usluge

Naš projektni tim će na vaš zahtjev pripremiti idejnu studiju objekta koja će nakon usuglašavanja sa investitorom definirati objekt u cijelosti te će biti spreman za izradu dokumentacije za građevinsku dozvolu.

Građevinski sustav HUPRO izrađen je od materijala koji imaju vrlo dugu trajnost uz minimalno održavanje. U slučaju da su vremenski uvjeti premašili propisane vrijednosti tablice klimatskih opterećenja na mjestu gdje je izgrađen objekt, potrebno je izvršiti sanaciju objekta na temelju zakonskih propisa.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Další informace