Tradícia výroby od roku 1985 25 ročná záruka Certifikáty ISO 14001 ISO 9001

TEHNIČKE INFORMACIJE

Sistem HUPRO® certificiran je oznakom CEcertifikat , ISO 9001 i ISO 14001. Navedeni  certifikati  garantiraju  da proizvodi ispunjavaju  najstrože kriterije koji se poštuju u procesu proizvodnje,  u izboru repromaterijala (Aluzinc®,rostfraj spojevi...)

Tehnologija – konstrukcije sa svodovima su najefikasnije prostorne strukture. Lagane su te su izrazito čvrste i snažne. Domišljat spoj statičkih principa svoda i ljuske (kreiran uzdužnim i poprečnim oblikovanjem osnovnog čeličnog dijela u obliku slova W) primjenjuje se bez problema i kod velikih raspona sa korištenjem premošćivanje površine sve do širine čak 50.  Osnovni dio je proizveden od konstrukcijskog čelika S 320 sa površinskim tretmanom ALUZINC®  debljine od 0,8 do 2,2 mm, u  ovisnosti od dimenzije premošćivanje hale i klimatskih uvjeta izgradnje. Spajanje pojedinih dijelova se izvodi pomoću spojeva od nehrđajućeg čelika. Čelična konstrukcija sa lukovima se sidri u temelje izravno i to pomoću čeličnih sidara. Prednost je  relativno niska težina čelične konstrukcije u usporedbi s drugim građevinskim materijalima. Ova prednost donosi bitno niže zahtjeve kod izgradnje  objekta, te umanjuje troškove transporta i montaže. Odlične statičke osobine ovog sistema se mogu iskoristiti i u ekstremnim klimatskim uvjetima, konstrukcija je otporna na zemljotres do jačine 7 stupnjeva Richterove skale a i više, zavisno od potreba i želja investititora..

Usluge – Poduzeće HUPRO TRADE SE , zajedno sa svojim partnerom, generalnim distributerom proizvodnog programa HUPRO na tržištu Republike Hrvatske, poduzećem Gorup d.o.o. Pregrada spremno je posjetiti Vas, te pomoći iskustvom i stručnošću kod realizacije onoga što ste zamislili.

Prozračivanje hala - hala je standardno opremljena sistemom aktivnog prozračivanja. Kod  ugradnje termoizolacije,  osigurano je prozračivanje  prostora između unutrašnjeg plašta hale i bočnih usisnih otvora  za prozračivanje u donjem dijelu plašta hale i aktivnim krovnim prozračivanjem Lomanco® na gornjem dijelu hale. Ovaj sistem  funkcionira na principu termodinamičkog tlaka i osigurava dovoljno prozračivanje  prostora bez stvaranja prekomjerne vlage.

Rasvjeta hala – prisutnost danjeg svjetla u halama, moguće je postići ugradnjom prozirnih panela  Hupro®  dimenzija 2800 mm x 610 mm postavljenih u  nosivom plaštu hale. U pročeljima hale mogu se ugraditi  klasični prozori ili prozirne trake.

Termoizolacija i unutrašnje obloge hala - investitor ima mogućnost izbora različitih vrsta izolacijskih materijala, njihove debljine te ugradnje paronepropusne i paropropusne folije, a sve u skladu sa glavnim projektom u kojem su detaljno propisane norme vezane za protupožarnu otpornost cijelog objekta. Postoje različite unutrašnje obloge koje Investitor bira ovisno o namjeni objekta a preporučaju se one standardne: drvena obloga (lamperija, brodski pod), bojani metalni trapezni lim različitih širina i visina, plastična obloga i ostalo.